AKTUELNO

Autorka bloga Minjina Kuhinjica predlaže šta da pripremite danas.

Za ovaj posni kolač koji je jako ukusan i sočan, potrebno vam je:

- 500 g tankih kora

- 1,5 kg jabuka

- 200 g mlevenih oraha

- 50 g suvog grožđa

- cimet

- 250 g putera

- 200 ml kisele vode

- 4 šolje vode

- 2 šolje šećera

Foto: Minjina Kuhinjica

Jabuke oljuštite i izrendajte. Propržite (na suvo) da tečnost iz jabuka ispari. Sklonite sa vatre i dodajte mlevene orahe, suvo grožđe i cimet.

Složite 3 kore jednu na drugu. Na početak šire strane stavite fil i čvršće urolajte. Složite u pleh. Ponovite postupak sa preostalim korama i filom. Isecite nožem na željenu veličinu.

Istopite puter i kiselu vodu i prelijte preko baklave. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C 30 minuta. Pečenu baklava izvadite i ostavite da se skroz ohladi.

Vodu i šećer stavite 10 minuta da vri, a zatim prelijte preko ohladjene baklave.

Napomena: Za vreme posta, umesto putera stavite posni margarin.

Autor: Minjina Kuhinjica

#Kolač

#Minjina Kuhinjica

#Recept

'